Άρθρα

Καινοτομία στην δερμοκαλλυντική

Καινοτομία στην δερμοκαλλυντική

Ένα ακόμη καινοτόμο προϊόν από την εταιρεία PODOPHARM είναι η εξειδικευμένη κρέμα SKINFLEX® Specialist, μια δερμοκαλλυντική κρέμα για τη φροντίδα των χεριών/ποδιών και του σώματος. Συνιστάται για πολύ ξηρό, ευαίσθητο σε ερεθισμό και αλλεργικό δέρμα. Η κρέμα είναι καλά ανεκτή και από τα πιο ευαίσθητα δέρματα.

Η πλούσια αυτή συνταγή βασίζετε στο υδροχλωρικό άλας, οκτενιδίνη σε 1% συγκέντρωση.

Η οκτενιδίνη είναι γνωστή στην ιατρική, μια ουσία με ευρύ φάσμα δραστηριότητας πάνω από όλα για τα θετικά Gram βακτήρια (συμπεριλαμβανομένων των σταφυλοκοκκικών στελεχών ανθεκτικών στο MRSA – μεθικιλλίνη, Chlamydium, Mycoplasma), καθώς και βακτήρια Gram-αρνητικών.

Η αποτελεσματικότητά της είναι επίσης θετική κατά των ιών (Herpessimplex, HBV και HIV) και μαγιά μυκητών. Το κύριο πλεονέκτημά είναι επίσης ότι δεν προκαλεί ερεθισμό ή αλλεργία στο δέρμα, τραύματα και βλεννογόνων μεμβρανών.

Η κρέμα είναι εμπλουτισμένη και με άλλα συστατικά όπως η ουρία (8%), που ενυδατώνει, προσελκύοντας μόρια νερού και διατηρώντας τα στο δέρμα. Μαλακώνει το ξηρό δέρμα, την ανώμαλη επιδερμίδα, αυξάνοντας τη διείσδυση άλλων δραστικών συστατικών από το παρασκεύασμα.

Η D-πανθενόλη καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα. Το έλαιο των σπόρων σταφυλιών είναι η πλουσιότερη πηγή λινολεϊκού οξέος και η βιταμίνη Ε, ενυδατώνει έντονα και μακροχρόνια, χωρίς να αφήνει στην επιφάνεια της επιδερμίδας λιπαρό φιλμ, καταπραΰνοντας τους ερεθισμούς.

Η έκχυση πράσινου τσαγιού με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, επιβραδύνει την κατανομή των ινών κολλαγόνου και προστατεύει το δέρμα από τις δυσμενείς επιπτώσεις, UV ακτινοβολία.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι εκείνοι που δεν μπορούσαν να ανεχθούν άλλες κρέμες λόγω της ασθένεια του διαβήτη και αλλεργικών ανθρώπων καθώς το δέρμα τους είναι ευαίσθητο και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Επίσης όπως είναι γνωστό, το ιατρικό προσωπικό, οι κοσμητολόγοι κλπ ως μέρος της υγιεινής, απαιτούνται προληπτικά μέτρα χρησιμοποιώντας γάντια μιας χρήσης. Αν και το καθένα έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα χέρια σας, δεν έχουν ιδιότητες φροντίδας του δέρματος. Γι ‘αυτό η κρέμα SKINFLEX®, εφαρμόζεται στο δέρμα των χεριών πριν τοποθετηθούν προστατευτικά γάντια, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής, δίνοντας άνεση στην εργασία. Το δέρμα μένει αρκετά ενυδατωμένο, μαλακό χωρίς να τραβάει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συχνότητα τοποθέτησης της κρέμας δεν είναι απαραίτητη πριν από κάθε χρήση γαντιών διότι η αποτελεσματικότητά της είναι μακροχρόνια.

Παρατηρείτε επίσης θετικά αποτελέσματα για το SKINFLEX® Specialist σε άτομα με προβλήματα στους αγκώνες, αρθρώσεις γονάτων και ποδιών καθώς και σε έντονους ερεθισμούς του δέρματος.

 

Άρθρο: Agnieszka Skiba

Ειδική νοσοκόμα, σύμβουλος, ιατρικός λέκτορας για την PODOPHARM Sp. z o.o.