Άρθρα

Το Πρωτόγαλα (colostrum) στην κοσμετολογία

To πρωτόγαλα βοοειδών (colostrum bovinum) αποτελεί εξαιρετικά πολύτιμο συστατικό στα καινοτόμα καλλυντικά προϊόντα και τα συμπληρώματα διατροφής. Γιατί είναι ένα τόσο μοναδικό και ευεργετικό προϊόν?

Δεν είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, γι ‘αυτό και η πρώτη ύλη παραδίδεται με λυοφιλοποίηση. Είναι μια δαπανηρή διαδικασία και πολύ πιο περίπλοκη από την παραδοσιακή παστερίωση ή την ξήρανση. Έπειτα από την επεξεργασία του το αποτέλεσμα είναι μια σκόνη με δομή παρόμοια με τη σκόνη γάλακτος σε κιτρινωπό χρώμα.

Γιατί το πρωτόγαλα?

Τι είναι το ιδιαίτερο που έχει καταστεί επιθυμητό πρώτης ύλης στη βιομηχανία καλλυντικών;

Πάνω από 250 βιοενεργές ενώσεις σε υψηλή συγκέντρωση

– δεν ανευρίσκονται σε κανένα άλλο προϊόν φυσικής προέλευσης, όπως ορμόνες, ένζυμα οξειδωτικά βακτήρια, πολυαμίδια, παράγωγα νουκλεϊκού οξέος, παράγωγα αμινοξέων, μεταλλικά άλατα, καθώς και βιταμίνες Β και Α, C, D και Ε, οι οποίες είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

Συμβάλουν στις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, αποτρέποντας τις ζημιές κυττάρων και έτσι καθυστερούν την διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Πρωτεΐνες όπως: ανοσοσφαιρίνες, γαλακτοφερρίνη, λυσοζύμη, γαλακτοπερακινάση, παρουσιάζουν ισχυρές ιδιότητες αντιβακτηριακές, αντιικές και αντιμυκητιασικές.

Παράγοντες ανάπτυξης

Ένας σημαντικός ρόλος αποδίδεται στους αυξητικούς παράγοντες IGF, EGF και VEGF που περιέχονται εδώ με τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση στη φύση. Είναι υπεύθυνοι για την αναγέννηση της επιδερμίδας στην περίπτωση που έχουμε σοβαρές αλλαγές δέρματος, π.χ. για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του διαβητικού ποδιού ή μετά από επεμβατικές καλλυντικές διαδικασίες.

Το πρωτόγαλα θα το βρείτε σε καλλυντικά γαλακτώματα, σε διάφορα είδη κρεμών, λοσιόν και τονωτικά που είναι για αποκλειστική και αποτελεσματική φροντίδα προσώπου και σώματος με αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

Αξεπέραστη φύση

Για να συνοψίσουμε την εγκυρότητα της χρήσης του πρωτόγαλου βοοειδών στη σύγχρονη κοσμετολογία, είναι βέβαιο ότι μόνο η Μητέρα Φύση θα μπορούσε να αφήσει ένα “προϊόν” μια τέτοια ποικιλία και πλούτο των δραστικών συστατικών, τα οποία μέχρι και σήμερα δεν είναι δεν είναι δυνατή η αντιγραφή τους ούτε στην χημεία.

Αναζητήστε τα προϊόντα με καινοτόμες συνταγές της εταιρείας PODOPHARM με πρωτόγαλα εδώ για την φροντίδα χεριών, ποδιών, προσώπου αλλά και όλου του σώματος.

MSc. Aneta Oleszek

Πρόεδρος της PODOPHARM Sp. z o.o, εφευρέτης και κατασκευαστής καλλυντικών.