Άρθρα

Εγκυμοσύνη και φροντίδα δέρματος

Το δέρμα των ποδιών μιας εγκύου απαιτεί εξειδικευμένη φροντίδα. Οι ορμονικές διακυμάνσεις, οι αλλαγές στη μηχανική βηματοδότηση και το πρήξιμο προκαλούν αλλαγές στο δέρμα, όπως ξηρότητα, απολέπιση ή υπερκεράτωση. Τα κατάλληλα επιλεγμένα καλλυντικά και η σωστή φροντίδα σε ειδικούς είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση της βέλτιστης ενυδάτωσης και ελαστικότητας στο δέρμα.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ;

Το δέρμα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο όργανο στο ανθρώπινο σώμα, είναι εξαιρετικά πλούσιο σε υποδοχείς, επομένως η κατάσταση του είναι στενά συνδεδεμένο με ορμονική ισορροπία. Ο θυρεοειδής και η υπόφυση επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνιση και την κατάσταση του δέρματος σε έγκυες γυναίκες. Την περίοδο αυτή οι γυναίκες έχουν μεγάλες ορμονικές διακυμάνσεις σε σύντομες περιόδους, γι ‘αυτό συχνά παρατηρείται υπερβολική ξηρότητα και απολέπιση του δέρματος, απώλεια ελαστικότητας και αυξημένη ευαισθησία.

Επιπλέον, οι έγκυες γυναίκες έχουν συχνά πρήξιμο γύρω από τα πόδια κυρίως στους αστραγάλους. Το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι πολύ τεταμένο, μπορεί να εμφανιστεί δυσφορία, καύση ακόμη και φαγούρα.

Μεταβολές στον βηματισμό λόγω βάρους επίσης επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματος των ποδιών. Τα πόδια δέχονται σημαντική υπερφόρτωση, η οποία μπορεί να είναι η αιτία της αυξημένης υπερκεράτωσης.

Αυτές οι αλλαγές του δέρματος συχνά προκαλούν πόνο και δυσφορία, ως εκ τούτου απαιτούν, εκτός από την κατάλληλη φροντίδα στο σπίτι και ειδικές επισκέψεις σε θεραπευτές άκρων.

Κάλοι

Μια θεραπεία σε έναν ποδολόγο θα πρέπει να να εκτελείται σε ξηρό πόδι δηλαδή χωρίς να μουσκεύετε τα πόδια σας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι χάρη σε αυτό μπορεί ο ποδολόγος να αξιολογήσει την κατάσταση του δέρματος και των νυχιών και να αφαιρέσει με ασφάλεια κάλους ελέγχοντας το βάθος της εργασίας. Οι ψεκασμοί στην επιδερμίδα για μαλάκωμα θα πρέπει να έχουν βάση την ουρία επειδή είναι ασφαλέστερα και πιο φιλικά από τα όξινα ή αλκαλικά σπρέι επίσης δεν αυξάνουν την ένταση της υπερκαράτωσης στην επιδερμίδα, και έτσι – το σχηματισμό περισσότερων κάλων. Αυτή η μέθοδος εργασίας εξασφαλίζει μακροχρόνια επίδραση και είναι σύμφωνη με τη φυσιολογία του δέρματος.

Νύχια

Στην εγκυμοσύνη αναπτύσσονται γρήγορα, αλλά είναι μαλακά και συχνά εύθραυστα. Πρέπει να κόβονται σωστά, να τα παρέχουν ενυδάτωση και αναγέννηση χρησιμοποιώντας έναν ενισχυτικό ορό. Πριν και μετά τη διαδικασία απολυμάνετε τα πόδια χρησιμοποιώντας ένα αντιμυκητιασικό σπρέι ποδιών, το οποίο εξασφαλίζει ασφάλεια και στην επαγγελματική υγιεινή και προστατεύει από βακτηριακές και μυκητιακές λοιμώξεις. Η κρέμες που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και να έχουν  αναγεννητικές ιδιότητες.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Οι τακτικές επισκέψεις σε φροντιστές άκρων και η συστηματική οικιακή φροντίδα βοηθά στη διατήρηση της καλής κατάστασης του δέρματος και αποτρέπει τη δημιουργία επώδυνων αλλοιώσεων, όπως κάλους, υπερκερατώσεις κλπ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά καλλυντικά, τα συστατικά των οποίων θα σας φροντίζουν με ασφάλεια και θα αναζωογονούν επίσης το δέρμα. Εξασφαλίστε τη βέλτιστη ενυδάτωση.

Οι καλές κρέμες για τα πόδια μιας εγκύου πρέπει να περιέχουν καταπραϋντικά, ενυδατικά, αναγεννητικά συστατικά, αλλά και να μειώνουν τη διόγκωση. Θα πρέπει να προσφέρουν ελαστικότητα, ευέλικτο και ενυδατωμένο δέρμα έτσι ώστε να είναι λιγότερο επιρρεπές σε υπερβολική υπερκεράτωση και απολέπιση.

Ως απάντηση στη ζήτηση της αγοράς, η εταιρεία PODOPHARM® έχει εισαγάγει μια γραμμή καλλυντικών που ονομάζεται PODOFLEX® και το SKINFLEX® με μια σύσταση για έγκυες γυναίκες, τόσο υγιείς, καθώς και για διαβητικούς. Αυτά τα σκευάσματα με Ευρωπαϊκό CPNP έχουν υποβληθεί σε δερματολογικές εξετάσεις και δοκιμές εφαρμογής σε αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα. Η παραγωγή τους γίνεται στα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα, επιβεβαιωμένα με πιστοποιητικό GMP.

Αυτά τα καλλυντικά δεν περιέχουν parabens, χρωστικές ή συνθετικούς γαλακτωματοποιητές. Αυτά τα μοναδικά σκευάσματα βασίζονται σε γαλακτώματα υγρών κρυστάλλων φυσικής προέλευσης και σε επιλεγμένα δραστικά συστατικά.

PODOFLEX®

Η πρώτη πρόταση της εταιρείας είναι η κρέμα ποδιών PODOFLEX® με πρωτόγαλα. Για πόδια ξηρά, ευαίσθητα, με αίσθηση καύσου που χρειάζονται αναγέννηση. Η συμπυκνωμένη φόρμουλα του παρασκευάσματος βασίζεται στην τεχνολογία υγρών κρυστάλλων και στην καινοτόμο συνιστώσα του πρωτόγαλου βοοειδούς με 40% λίπους.

Ένα μείγμα φυσικών ελαίων – buriti, έλαιο καρύδα και βούτυρο shea – κατάλληλο για την βαθιά ενυδάτωση, απαλότητα και την ευελιξία του δέρματος.  Χυμός αλόης, αλλαντοΐνη, το εκχύλισμα καστανιάς αναγεννά, μειώνει την καύση και καταπραΰνει το πρήξιμο του δέρματος.

 

Η επόμενη προετοιμασία είναι το PODOFLEX® Αλοιφή αναγεννητική και καταπραϋντική.

Αυτό το παρασκεύασμα πολλαπλών χρήσεων έχει συνοχή λίπους-κεριού και απορροφάτε καλά. Προορίζεται για εντατική φροντίδα ξηρού, τραχύ και ραγισμένου δέρματος στα πόδια, τους αγκώνες και τα γόνατα. Συνιστάται επίσης για τη φροντίδα των χειλιών.

Η πλούσια συνταγή αλοιφής βασίζεται σε φυσικά λίπη από πρωτόγαλα, κερί μέλισσας, βούτυρο shea, έλαιο αβοκάντο και λάδι από ορχιδέα. Επίσης η υπο αλλεργική λανολίνη σας επιτρέπει να ανοικοδομήσετε το υδρολιπιδικό φράγμα.

Βήτα-γλυκάνη, το εκχύλισμα από τη καλαγχόης και η βιταμίνη Ε,F δίνουν στο δέρμα χαμένη ελαστικότητα και υποστηρίζουν τις διαδικασίες επισκευής του. Το άρωμα οφείλετε αποκλειστικά στο φυσικό έλαιο μέντας.

SKINFLEX®

Είναι επίσης σημαντική η φροντίδα του προσώπου, όπου το δέρμα συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Η Podopharm έχει δημιουργήσει μια SKINFLEX®  κρέμα προσώπου επίσης με τα οφέλη του πρωτόγαλου.

Για καθημερινή φροντίδα ξηρού, ατοπικού δέρματος. Ένα συμπυκνωμένο παρασκεύασμα με βάση την τεχνολογία υγρών κρυστάλλων και το πρωτοποριακό συστατικό colostrum bovinum με 40% λίπος. Ένα μείγμα από φυσικά έλαια, αβοκάντο, έλαιο buriti και το βούτυρο shea δίνει άμεση ενυδατική δράση και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Ο χυμός αλόης που υπάρχει στην κρέμα, πανθενόλη 5%, βιταμίνη F μαλακώνει ερεθισμούς και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Λόγω της ευαισθησίας των εγκύων γυναικών, δεν περιέχει συνθέσεις αρωμάτων. Υφαντική υφή, παρέχει εξαιρετική άνεση κατά τη διάρκεια χρήσης του παρασκευάσματος.

 

 

Η συμβουλή ενός γιατρού πάντα κρίνετε απαραίτητη.

Στην εποχή των σύγχρονων τεχνολογιών, οι κατασκευαστές έχουν εκτεταμένα όπλα για να  προσφέρουν σε μια απαιτητική ομάδα πελατών καλλυντικά με ασφαλή αποτελέσματα.

 

Άρθρο της

Katarzyna Kłosińska , Λέκτορας,εκπαιδευτής και συνιδρυτής καινοτόμων προγραμμάτων επιμορφωτικής εκπαίδευσης PodoEdukacja

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ “Εγκυμοσύνη και φροντίδα δέρματος

  1. Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΟΥ λέει:

    Προϊόντα για τις ρυτίδες προσώπου χρειαζομαστε

Comments are closed.